Verificări PRAM
Este foarte important ca instalţia de împământare să fie menţinută în stare bună şi acest lucru nu poate fi făcut altfel decât printr-o inspecţie şi testare periodică. Inspecţia şi testarea sistematică a instalaţiei electrice este o cerinţă legală în scopul protecţiei împotriva riscurilor electrice.
ALC ELECTRICAL TESTING este o companie specializată în testări de echipamente şi instalaţii, iar siguranţa este motoul nostru. Din acest motiv avem electricieni autorizaţi, bine pregătiţi, cu experienţă în instalaţii electrice complexe şi cu o cunoaştere în detaliu a tuturor reglementărilor tehnice privind siguranţa electrică.
Deţinem cele mai performante instrumente de testare şi credem noi suntem printre cei mai buni specialişti în domeniul nostru de activitate. Oferim servicii pentru companii din toate domeniile de bisiness: industrie, comerţ, servicii, ITC, bancar şi sectorul public.
Activitatea noatră de testare PRAM a instalaţiei de legare la pământ se desfăşoară în cea mai mare parte fără întreruperea alimentării cu energie electrică şi fără ca activitate dvs. să fie întreruptă.
După finalizarea verificărilor şi măsurătorilor PRAM, vă vom explica pe înţelesul dvs. constatările noastre, dar şi opţiunile pentru lucrările de remediere, în situaţia în care acestea se impun.
Contactaţi ALC ELECTRICAL TESTING pentru a putea discuta modul cum putem adapta cele mai bune soluţii de testare pentru a satisface cerinţele dvs. din punct de vedere al bugetului şi siguranţei în exploatarea instalaţiei electrice.
Care sunt beneficiile verificarilor PRAM
conformitate juridică - îndeplinirea obligaţiilor legale, evitare amenzilor destul mari;
siguranţă - exploatare fără risc de incendiu sau electrocutare a personalului;
calitate - instalaţia va fi inspectată conform normativului I7/2011 şi SRHD 60364-6, iar raportul primit va respecta toate cerinţele;
certificare - îndeplinirea standardelor de siguranţă electrică,
Ce tipuri de teste putem realiza într-o instalaţie electrică
măsurarea rezistenţei de dispersie a prizelor de pământ prin toate metodele existente;
măsurarea rezistivităţii solului;
măsurători de continuitate a racordurilor de legare la pământ şi a nuluilor de protecţie;
măsurători de rezistenţă a izolaţiei conductoarelor şi cablurilor electrice;
măsurarea impedanţei buclei de defect şi calcularea curenţilor de scurtcircuit;
măsurarea şi testarea diferenţialelor - curent diferenţial, timp de declanşare;
măsurarea caderii de tensiune;
măsurarea curenţilor de scurgere pentru echipamente, sau instalaţia electrică;
măsurători de calitate a energiei: armonici de curent şi tensiune, factor de putere, putere activă, aparentă şi reactivă, energie consumată, etc.